Home » Materiaal

Materiaal

Al onze ontwerpen worden gemaakt op Dibond. Dit is een aluminium plaat met een zwarte kern. Het is een sterk en stevig materiaal, maar toch licht van gewicht. Dit maakt het het perfecte materiaal om aan de muur te hangen! De aluminium lagen rond de zwarte kern beschermen de print en maken hem weerbestendig, zodat je hem zowel binnen als buiten kunt ophangen.

Wij drukken onze prints op Dibond omdat het veel voordelen biedt. Het is materiaal van hoge kwaliteit dat lang mooi blijft. De witte toplaag vormt bovendien de perfecte basis voor prints. De kleuren zullen je ruimte opfleuren. Het is een sterke en moderne manier om prints van hoge kwaliteit te maken voor elke omgeving.

Premium Dibond

Dibond is een sterk paneel met aluminium buitenlagen en een zwarte kunststof kern. Dibond is stevig en toch licht dankzij de combinatie van aluminium met een zwarte kunststof kern.

Premium materiaal

Door het sterke en lichte materiaal is Dibond voor alle toepassingen geschikt, zowel buiten als binnen.

Beschermende laag

De harde toplaag van Dibond beschermt tegen beschadigingen aan het oppervlak, zoals krassen.

Kleurrijke coating

De print van een Dibond paneel is gecoat voor extra bescherming en een intenser kleuroppervlak.

Ophangen

Dibond is een zeer licht materiaal dat perfect is voor binnenmuren. De bevestigingssystemen voor onze wandbekleding worden altijd bij de bestelling meegeleverd. Zo kan je het aan de muur bevestigen zodra het thuis, op kantoor of bij je bedrijf is afgeleverd.

Het ophangsysteem bevat een ophangplaat die groot genoeg is voor je Wallpiece. Om de print op te hangen, verwijder je de beschermfolie en maak je het deel van de achterkant waar je de ophangplaat gaat plakken schoon. Druk het 20 seconden tegen de achterkant. Wacht dan 24 uur om er zeker van te zijn dat het goed vastzit. Daarna kan je het andere deel aan de muur schroeven en de Wallpiece ophangen.

Frequently asked questions

Wat is Dibond?

Dibond is een materiaal dat bestaat uit een zwarte kern die omgeven is door aluminium. Het is een sterk en stevig materiaal dat weerbestendig is. Dibond is een veilig materiaal dat meestal wordt gebruikt in openbare ruimten, omdat het ook brandvertragend is.

Wat zijn de voordelen van Dibond?

Dibond is een zeer sterk materiaal dat lang mooi blijft, zelfs buiten. Het is ook licht van gewicht, wat betekent dat het niet alleen perfect is in winkels, maar ook voor die dunne kantoormuren. Tot slot heeft Dibond een witte basis, dus kleuren zijn extra helder op dit materiaal.

Wat zijn de nadelen van Dibond?

Dibond heeft een sterke basis, maar de randen kunnen zacht zijn. Het is belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan, want de randen kunnen gemakkelijk buigen. 

Waarom bieden jullie alleen Dibond aan?

Het is van hoge kwaliteit en heeft een toplaag die de print beschermt tegen beschadiging. Dit materiaal biedt voordelen die andere niet hebben en daarom is het een populair materiaal om te gebruiken in openbare ruimtes, zoals bedrijven en kantoren.

Kan Dibond buiten worden gebruikt?

Ja, Dibond kan buiten gebruikt worden. Door de aluminium laag rondom de zwarte kern is het stevig genoeg om bijna elke omgeving te weerstaan. Het zal niet zo snel krassen als andere materialen en is volledig weerbestendig, waardoor het ideaal is om buiten te gebruiken.

Hoe lang gaat Dibond mee?

Dibond is een van de sterkste materialen op de markt. Zelfs onder zware weersomstandigheden vervaagt de print niet. Bij gebruik binnenshuis kan Dibond tot wel 20 jaar (of langer!) meegaan. Buiten gaat Dibond minder lang mee – meestal 5 tot 10 jaar.

Starry Night

Niets is zo iconisch als de beroemde sterrennacht.

Artistic Skylines

Breng steden van over de hele wereld naar je ruimte.

African Vibes

Verander van sfeer met de Afrikaanse dieren collectie. 

Marble Stone

In elk huishouden past een abstract marmer schilderij.

Panoramic Views

Laat je inspireren door onze prachtige panoramic views.

Black & White

Maak je ruimte af met deze unieke zwart witte prints.